Tips om hur man klarar att medverka på microbloggar och ändå jobba i traditionell bemärkelse

I rubriken ”jobba i traditionell bemärkelse” måste man lägga till att det gäller kontorsarbete där man sitter vid en dator och är uppkopplad. Det går naturligtvis att laga mat, köra traktor etc även när man är en hängiven microbloggare, men det är en annan fråga.

Vänner, kunder och andra frågar mig ofta hur det kan funka att få något gjort när man hela tiden blir avbruten av pågående diskussioner på Twitter, Facebook, Bloggy etc.  Ja det enkla svaret är att det ibland faktiskt inte går, och att man lätt sugs in enbart i den världen. Eller hur?

Men trots det – det finns massor av människor idag som lyckas med båda delarna – dagligen.

Nu vill jag ha hjälp – du som är erfaren microbloggsfantast – hur gör du för att få något gjort samtidigt som du medverkar på de sociala samlingsplatserna?

Skriv en kommentar om du vill vara med med ditt namn, eller skicka ett mail med dina tips och funderingar direkt till mig om du föredrar att vara anonym. Jag sammanfattar, och kanske vi kan få en bra tipslista till nybörjare eller de som är sugna att börja men inte vet riktigt hur det skall kunna låta sig göras.

Jag väntar med spänning på dina tips!

Här nedan i kommentarerna, via Bloggy, via Twitter eller via mail: thomas@mamilldo.se

3 reaktioner på ”Tips om hur man klarar att medverka på microbloggar och ändå jobba i traditionell bemärkelse”

  1. Känner igen problemställningen. Men är det inte det som är tjusningen med mikrobloggen? Man behöver inte vara aktiv hela tiden, utan hoppar in när man har något att säga. Det är ju skillnad på tjänsterna och vilket behov man har: vill man ha en diskussion, dela med sig av något just nu, omvärldsbevakning eller något annat (fyll i själv här). Kort sagt du bestämmer själv hur och när det är ok utifrån dina behov.

    1. Leif, du har såklart rätt i det du säger men visst finns det väl hjälp att göra det enklare? Om man är ny på t.ex. Twitter, blir det då inte överväldigande att gå in på webbsajten för att försöka läsa flödet?
      När du pratar med företagare om att komma igång med microbloggandet – vilket är ditt nybörjartips?

  2. Ett sätt för att komma igång kan vara att boka in denna tid. T.ex. 30 min om dagen ska användas till mikrobloggande. Har man inget att skriva om under dessa 30 minuter – lyssna. Men jag tror att det är individuellt, till syvende och sist så handlar det ju om individer som för en konversation eller som delar sina tanker, och hur, när och varför man gör det är högst individuellt, eller?

Kommentarer inaktiverade.