Man behöver inte vara politiskt aktiv för att ha en åsikt

Det känns som en viktig sak att stödja de som inte vill att vi skall leva i ett alltmer övervakat samhälle – inte minst för mina barns skull.
På kort tid har det hänt många saker (FRA, IPRED, ACTA etc), och vi borde kanske ha vaknat innan – men alla trodde nog av gammal svensk vana att politikerna skulle se till vårt bästa.

Nu blev det inte så, och vi får försöka påverka så gott vi kan. Just nu finns det bara ett parti som ordentligt tar tag i protesterna mot de inskränkande lagarna – Piratpartiet. Förhoppningsvis kan den pågående folkrörelsen påverka tillräckligt många av de andra politikerna så att dessa tar upp frågorna om att skrota lagarna även hos de traditionella partierna.

Men så länge så har Piratpartiet min röst för att komma med i EU, och även om man kanske är försiktigt pessimistisk om deras chanser bland alla slipsar i Bryssel så tror åtminstone jag att det inte blir värre att skicka Piratpartister än Folkpartister, Kristdemokrater, Socialdemokrater, Moderater etc – vad tror du?

..och eftersom Piratpertiet för närvarande inte får något ekonomiskt stöd från staten kan jag tipsa om möjligheten för alla medlemmar att ge ett bidrag via den här länken: http://www.piratpartiet.se/guldpirat Jag är Guldpirat och donerar pengar till Piratpartiet

..eller varför inte stödja Unni Drougges initiativ att spela in och släppa sin ljudbok? För de som laddar ner och har möjlighet att betala för sig finns den möjligheten via Paypal (vanliga kreditkort fungerar). För mig blir det första boken av Unni, och jag ser fram emot att lyssna på den!

**************
Uppdaterat: 2009-04-27
Flera andra skriver om varför man väljer att stödja Piratpartiet. Man kan se en röd tråd i varför.