Roliga Skånetrafiken

Skånetrafiken har fått kritik för sina nya biljettautomater som är något svårnavigerade för synskadade.

Förutom det sorgliga med just den missen så har jag mina funderingar på hur det fungerar för övrigt. I väntan på ett (inställt) tåg från Svedala till Simrishamn igår roade jag med att knappra lite på maskinen.

Första klass till Simrishamn Första klass till Simrishamn

Lite förvånad fick jag se att man kunde lösa 1:a klass till Simrishamn, pris angivet till 108kr istället för de vanliga 78kr. Visst var det lite roligt men också besvärande – hur många stackars ovana, rika kollektivresenärer blir inte lurade på 33kr?

Standard till Simrishamn (enda egentliga valet ;-) Standard till Simrishamn (enda egentliga valet ;-)

För eventuella 08:ors skull: Pågatågen har inga 1:a klass platser, möjligen kan man klassa de platser som finns på standardtågen till stoppade träbänkar, anpassade till småväxta, trådsmala tolvåringar.
Men kanske biljettvalet återspeglar en önskan från Skånetrafiken & Pågatågen att höja standarden något ;)

Åker alltså just nu några dagar i veckan mellan Simrishamn-Sturup, köpte till och med ett månadskort för begivenheten. (Kommer inte riktigt att räkna hem det men…)

De första dagarna hade jag kollegan Lasse som kom och hämtade mig på Svedala station eftersom en sökning hos Skånetrafiken inte gav något resultat på Sturup. (Det går helt enkelt ingen linjebuss mellan Svedala station & Sturup.) Tidigare gav samma sökning mig resultatet att ta tåget från Simrishamn till Svedala, och därifrån hoppa på en flygbuss som gick i direkt anslutning till tåget.

I veckan som gick lade jag märke till en notering på Skånetrafikens hemsida:  “den 31:a januari slutar Flygbussarna från Svedala sin trafik”

!!??!  Jag sökte flera gånger igen, men inget resultat på Sturup. På Flygbussarnas hemsida kunde jag leta upp tidtabellen, och hittade även där en smart anteckning om att man skall beställa turen om man åker mellan 09-13 & 17-21

Anledningen att turen läggs ner är för få resenärer, vilket man ju inte kan säga något om – bara den som åkt turen innan kan ju veta att den finns där. Jag själv kan konstatera att jag hade åkt med cirka 30 gånger under hösten om jag fått fram resultatet hos Skånetrafiken.

När jag pratade med Flygbussarnas chauffören igårkväll konstaterade han samma sak, och han hade själv försökt att förklara för Skånetrafiken men utan att något hände.

På lördag går sista turen Svedala-Sturup och sen lär det dröja innan vi får se en kollektiv anslutning igen.

En reaktion på “Roliga Skånetrafiken”

  1. Hur tar man sig från Simrishamn till Sturup flygplats??? Kommunalt alltså??? Är de endast bil som gäller?? I så fall vilken väg är smidigast??

Kommentarer inaktiverade.