För dig som söker veckonummer till Google Calendar

Veckonummer i Googles kalender
Veckonummer i Googles kalender

UPPDATERAD 2009-06-01:
Det finns ett riktigt smidigt verktyg för att lägga till veckonummer i Google Calendar skapat av Stefan Sundin i Lulelå. Jag känner honom inte personligen, men verktyget är riktigt smidigt, man kan till och med lägga till veckonummerskalendern direkt om man har Google Apps (sin egen domän kopplad till Google kalender).

Jag tipsade tidigare om en bloggpost som förklarade hur man gjorde – det är samma sida fast nu med verktyget synligt direkt.

Jag har haft några varianter för att kunna se veckonummer i Google Calendar, men idag snubblade jag över den här bloggposten. Det fina är att veckonummer enbart kommer i titelfältet på första dagen i veckan, så man slipper varianten där hela veckan fylls av veckans nummer.
Om du inte vill ta vägen via bloggposten så är direktlänken till en kalender som använder
måndagarnas titelfält här.

Ha en trevlig vecka!

10 reaktioner på ”För dig som söker veckonummer till Google Calendar”

 1. Tack för kort och bra sammanfattning! Vet du att man hittar din bloggpost nästan överst när man googlar på ”veckonummer”? (Tillsammans med veckonummer.se som verkar vara en verkligt specialanpassad sida för veckonummer :-)

  Nu skall jag lägga till kalendern i gcal med en gång!

 2. Hej Ida!
  Tack själv. Som du kanske såg så är det ju inte jag som gjort varken kalendern eller den första bloggposten om hur man implementerar veckonummer i Googles kalender. (Men jag såg nu att den bloggposten just nu var otillgänglig.)

  Och nej, jag har inte prövat att söka efter just veckonummer på sistone – har ju redan hittat lösningen :-)

  ..och ser också att jag utgått från att man vet hur man lägger till nya kalendrar, vilket kanske inte alla gör. Säg till om du vill ha en beskrivning så postar jag en sådan.

  1. Tack själv! Din kommentar gjorde mig benägen att kolla igenom posten igen – jag har också lagt märke till ökad trafik i ämnet på sistone så man förstår att det är många som tycker det behövs en veckonummersvisning i GC.
   I alla fall, den här posten är uppdaterad med information om det smidiga verktyget som finns och jag har även lagt upp en en ny bloggpost i ämnet.
   Ha en trevlig sommar!

 3. Tusen tack – har letat i ca ett halvår efter dessa veckonummer. Nu blir livet o planeringen lättare!!! Må så bra i höstrusket. Ann – Stockholms skärgård

  1. Hej Stefan! Det är veckonummer-hjälten själv eller hur? Tack för tipset om namnsdagskalendern, det är ju en mycket trevlig plugin till google calendar.
   Inte lika oumbärlig som veckonummer, men riktigt kul att ha namnsdagarna nära till hands.
   Jag har lagt till den svenska namnsdagskalendern och hoppas att fler får nytta av att veta när till exempel moster Anna har namnsdag ;-)

  1. Lite sent svar, har missat din kommentar Fredrik. Jag undrar lite vilket du syftar på som inte fungerar, vore kul att veta.

Kommentarer inaktiverade.