Twitterdag

Har idag helt oväntat fastnat i Twitter och dess olika program för desktoppen. Var som vanligt inte riktigt det som var planerat… Men nu vet jag att:

  • AlertThingy är ganska trevlig i och med att det finns viss integration till Facebook med flera, men jag gillar själv inte Adobe Air så där väldigt mycket
  • Däremot är Nambu ett lovande alternativ för oss mac-ägare (som kör OS X – finns ju de som använder hårdvaran till Windows eller Linux) Nambu gör det lätt att filtrera och följa specifika sökningar, vilket kanske är till mer nytta för de som verkligen Twittrar mycket. (Alltså normalt inte jag)
  • Bloggy är fortfarande det trevliga svenska alternativet och där man dessutom MYCKET enklare kan följa konversationer, vilket är något jag gillar. Problemet är än så länge för Bloggy att det inte finns någon app att köra på desktopen när man jobbar med annat. Det blir lite för distraherande (för mig) att besöka webbsidan med jämna mellanrum för att se vad som händer. Men enligt vad jag läst skall det komma något alternativ inom kort. Man skulle möjligen också kunna gå ihop ett gäng Bloggy-fantaster och övertyga Nambu om att lägga till Bloggy i sin app. (Gäller fortfarande oss med OS X)