Nätverkets betydelse för bästa leverans

Åkte igår på snabbvisit till Trelleborg & Expressbyrån. Det var ett spontant möte som Leif & jag fick till efter lite ”Facebookande” i förra veckan.
Expressbyrån drivs av Leif Kajrup som jag träffade första gången för ungefär arton år sedan – i lumpen.
Leif brinner för sitt egna initiativ ”Reklam 2.0”, han skulle säkert vilja ägna sina dagar åt just detta sätt att se på nästa generations reklam & reklammakare.

Men igår blev det i alla fall kaffe och snack i Leifs fina gård där han även har sitt kontor. Det är ett tag sedan det blev tillfälle att snackas vid – Leif missade den beryktade repmånaden (=4,5 dgr på Ravlunda;-) Vi drog igenom vad vi gjort och vad vi arbetar med nu (man fattar ju nästan aldrig vad andras jobb går ut på eller hur?) och helt plötsligt kom vi på att vi nog kunde ha glädje av våra respektive kunskaper och nätverk. Så vi tog bilen till Malmö och fortsatte eftermiddagen med att diskutera framtida samarbete. Skall bli intressant och kul att se vart det leder.

En helt annan reflektion (nåja inte riktigt) är vilken kraft det ligger i att använda ett nätverk istället för en speciell firma. Som egenföretagare kanske man måste hävda just det, men tänk efter – anlitar man firman X med x antal anställda så beror det säkert i de flesta fallen på att man känner en eller annan person på den firman som man litar på och som man vet gör bra grejer. Hur övriga anställda arbetar vet man inte, även om det ju såklart oftast är duktigt folk.

Använder man sig av ett nätverk så är dessa personer i nätverket beroende av varandra, och utvalda av varandra. De kommer alltid att göra sitt yttersta för den person du anlitat för att ta hand om projektet, speciellt som det förmodligen är någon av dem som nästa gång ansvarar för ett projekt där de är beroende av sitt nätverk. I nätverk finns ingen anställningstrygghet att luta sig mot.

Så egenföretagare som man är, känns det därför bra att veta att det alltid finns nära hjälp att tillgå i de mest skiftande ämneskategorier som utgör helheten av mitt arbete – textskrivning, applikationsutveckling, projektledning, fotografi, nätteknik, sökmotoroptimering, hårdvara, etc etc

Jag är en lycklig människa!