Intressant och läsvärd artikel om att rädda internet

Pontus Schultz skriver på Veckans affärer om hur etablissemanget kanske borde ha ett annat förhållningssätt till det som sker på internet just nu. Till exempel de pågående försöken att stoppa öppenheten och demokratiseringen med hjälp av FRA och IPRED.

Även hur man skall betrakta de nya nätverk som uppstår med hjälp av sociala medier:

Sociala nätverk är en fantastisk tillgång för företagen. Ett arbetsverktyg för de anställda som rätt utnyttjat kan koppla upp företaget mot nätverk det aldrig nått på andra sätt, och också ett sätt att skapa relationer till människor runt bolaget som inte bara är anställda. Du anställer inte en person enbart för hans eller hennes färdigheter utan lika mycket för de kontakter och den kunskap som du får tillgång till genom personens nätverk.

Och Pontus påminner oss också om att vi faktsikt har mycket duktigt folk här hemma att vara stolta över – och det är kanske dags att vi inser det?

Slutligen: Ta dig igenom listan över 7 trender som du hittar listade längst ner på Pontus bloggpost, där första heter ”Revolutionen i molnet”. Det är inte fel att fundera på om man åtminstone hört talas om dem.