..och varför tycker Google att man skall få olika sökresultat beroende på webbläsare?

Satt just och Googlade på ”blocknyckel”.  Ja inte det mest normala att göra, men eftersom min svåger just påbörjat försäljning av dylika verktyg så ville jag kolla lite hur deras sajt låg till. (De skall sälja blocknycklar och andra verktyg på sin sajt http://nbverktyg.com )

När jag googlar i Firefox på min mac får jag upp cirka 2500 träffar, och när jag googlar i IE7 på min Vista blir det ungefär 10300 träffar.

Först tänkte jag att det berodde på att jag var inloggad med mitt google-konto på ena stället och inte det andra – man misstänker ju att Google har lite kul på ens preferenser på sajter etc. Jag loggade in men ser ingen skillnad.

Se bilderna nedan, och kommentera gärna med vad din egen sökning ger för resultat. En stjärna i boken till den som förklarar varför det blir så här.

Resultat av sökning på blocknyckel i Firefox, Mac
Resultat av sökning på blocknyckel i Firefox, Mac
Resultat av sökning på blocknyckel i IE7, Vista
Resultat av sökning på blocknyckel i IE7, Vista