Onödigt, men jag kunde inte låta bli

Såg att man lagt ut sista versionen innan release av iphone 3.0 OS på piratviken. Några säger att det inte funkar, några säger att det gör det. Så varför inte testa? Just nu håller jag på att ladda ner iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

Tänkte att jag lika gärna kan ta det lite i punktform som jag såg att man gjort på http://i.gizmodo.com/5284779/iphone-os-30-now-available-in-torrent-tested-it-works Får väl se om jag publicerar även om det skiter sig :-)

 • 23:56 Startar nedladdning från thepiratebay (det är gratis att uppdatera sin iPhone så det är inget tjuveri detta)
 • 00:01 230MB nerladdade – verkar som fler är sugna
 • 00:03 Kopplar in iPhonen och synkar i iTunes
 • 00:06 Håller ner min alt-knapp på macen (skall vara shift på pc) och klickar på ”Återställ”. I och med detta så får jag möjligheten att bläddra fram den nerladdade .iswp-filen på datorn. Återställning sätts igång
 • 00:12 Återställningen är klar i iTunes, nu skall bara något hända på iPhonen ocksp
 • 00:16 iPhonen vibrerar klar
 • 00:18 Får lite hicka, en röd skylt kommer upp och berättar att jag måste låsa upp simkortet och koppla ur och i iPhone för att den skall kunna verfieras. Hoppas det inte skiter sig…
 • 00:19 Lyckas låsa upp och allt, iPhone syns i iTunes och jag kan se standard-apparna i iphone. Får upp möjligheten att återställa från min senaste synkning – startar den genast
 • 00:22 Klart i iTunes, iPhone behöver greja lite till
 • 00:25 Klart! Låser upp sim, och telefonen verkar rapp. Skall testa lite nu.
 • 00:27 Känner mig lite feg, tror jag synkroniserar en gång innan jag tar loss iPhonen från macen
 • 00:31 ..verkar inte hända så mycket.. ”säkerhetskopierar”, men indikatorn i iTunes verkar inte röra sig…
 • 00:33 Nix, den rör sig inte… Verkar finnas större plats på disken nu, eller så har det bara försvunnit lite grejer. Blir spännande…
 • 00:36 Efter svettiga minuter så rör sig indikatorn lite, lite. Har varit på G att trycka avbryt många gånger nu. Undrar om detta är ett synkroniseringsfel som är allmänt, eller kanske bara första gången? Det kan ju inte vara så här otroligt segt i vanliga fall väl?  Fast tycker mig minnas att första versionen av OS 2.0 var lite seg att synka också.
 • 00:39 Nu har ”säkerhetskopieringen” tvärnitat igen
 • 00:41 Ah! Äntligen klar med säkerhetskopian!
 • 00:41 Det var nog tur att jag synkroniserade i alla fall, just nu installeras alla apparna. Jag trodde faktiskt det skedde när man återställde från senaste synkningen?
 • 00:43 Är just nu på ”Coop recept” som avhandlats flitigt på Bloggy idag (igår?). Ja, det gällde väl andra receptprogram också. Läser lite medans jag väntar.
 • 00:53 Installerar ”Smack Talk” Tror att jag betalade pengar för den, men den är bara för rolig! Rekommenderas, speciellt om man vill liva upp barnen.
 • 00:55 Nu är det bara en millimeter kvar…
 • 00:56 OK. Nu kommer förklaringen till varför det var så mycket disk kvar – alla filmer, musik, bilder kopieras nu. Hade som tur är inte mycket på iPhonen just nu. (Unni Drougge – Boven i mitt drama kallas kärlek laddade jag ner och betalade, men jag är nog inte riktigt den boktypen, jag har bara lyckats lyssna ett par kapitel. Men den skall med på semestern.)
 • 01:00 ”iPhone-synkronisering klar”!  Ok, den här gången kopplar jag ifrån och testar lite. Återkommer.
 • 01:05  Allt funkar snappy, spotlightsearch är fantastiskt rätt.

Summering: Verkar inte vara några problem om man inte orkar vänta sex dagar till. Tog lite längre tid än vad jag trodde i början, men det är ok.  Lycka till ifall du ger dig på det!

4 reaktioner på ”Onödigt, men jag kunde inte låta bli”

 1. Bra jobbat, det är sådana små pulerier som förgyller vardagsnatten :-)
  Jag har svårmodigt beslutat att hålla mig, annars blir det nog inte så mycket annat gjort den närmsta tiden..

 2. Tack! Jo det är kul. Just nu funkar det mesta förutom att jag inte fått till bluetooth-delningen. Via sladden går det fint.

 3. Bluetoothdelningen fungerar fint nu också. Kontakterna fick jag radera och synca igen via nuevasync och Google Contacts.

  Angående ”tethering” (eller hur det stavas – internetuppkoppling via iPhone) så är jag nog glad ändån för mitt bredbandsmodem tills man skaffat iPhone 3G S. Nuvarande ”gammel-3G” är alldeles för långsamt. Men såklart bra att ha i nödfall.

  Annars är känslan över lag att telefonen är mycket rappare. (Nu önskar jag bara att Safari 4 för macen ville fungera också – min hänger sig hela tiden)

Kommentarer inaktiverade.